Vielä pari päivää pitäisi jaksaa tehdä tiiviisti töitä ja sitten onkin loppiaiseen asti vapaata! Töissä on ollut niin kiireinen syksy ja siihen vielä muutto, sairastelut ja muut kiireet päälle niin tuntuu aika ihanalta, kun saa pitkästä aikaa vain olla ja öllöttää, pääsee vihdoin kunnolla tutustumaan (valoiseen aikaan) uusiin lenkkeilymaastoihin ja ennenkaikkea - ehtii puuhastella koirien kanssa. I.h.a.n.a.a.!!

Lauantaina aamulla nähtiin pilkahdus aurinkoa: 

mutta kauniin auringonnousun jälkeen moinen ilmiö hävisi jälleen sinne samaan paikkaan, jossa se on piileskellyt koko syksyn/alkutalven. Siitä huolimatta mukavan kuulas pakkaspäivä houkutteli oleskelemaan pihalla usemman tunnin kameran kanssa ja ilman. Ilman valoa etenkään liikekuvat eivät taaskaan onnistuneet. Harmi sinänsä, kun Pätkis aka primaballerina pani parastaan kameran edessä :D.

Tosin totuuden nimissä kyllä se yleensä näyttää enemmän mörssäriltä ja vähemmän ballerinalta :P: 

Tara nutustaa rauhassa jääpaakkuja tassujen välistä, kun mörssärijengi Pätkä&Momo hepuloivat ympärillä (ja liitävät päältä...):

Kun tassut on puhtaat, on niillä hyvä läiskiä Pätkää:

Lauantaina päätin, ettei perinteistä luovuta, vaan koirat on pestävä jouluksi, oli homma sitten miten hankala tahansa (alhainen vedenpaine yhdistettynä muutenkin hankalasti kastuvaan turkkiin ei kamalasti houkuta...). Yllättävän helposti homma kuitenkin sujui, osittain varmaan herkullisen tuoksuisten pesu- ja hoitoaineiden ansiosta. Lauantaina pesuun pääsivät Pätkä ja Tara. Momokin olisi päässyt, mutta lämmin vesi loppui Taran hoitoaineen poishuuhtelun aikana. Tara rukka, joka ei muutenkaan kamalasti nauti pesusta, oli melkoisen loukkaantunut kylmän kylpynsä jälkeen... Sunnuntaina oli sitten Momon vuoro seisoskella suihkun alla. Perinteitä kunnioittaen porukka sai sunnuntaina myös matolääkkeensä (helppo muistaa madotukset, kun hoitaa ne jouluna ja juhannuksena), joten nyt ollaan periaatteessa valmiita ottamaan joulu vastaan (mitä nyt sellainen pieni sivuseikka kuin joulusiivous on vielä osittain tekemättä ;D).

 Äippää ja poikaa:

Sunnuntaina olikin sitten harmaampaa - mutta kun lunta satoi hiljalleen koko päivän, niin ei harmauskaan niin haitannut. Pihalla piti viettää siis aikaa myös sunnuntaina. Pilkkihaalari kärsi Pätkän toimesta etenkin sunnuntaina niin pahoja vaurioita (toinen hiha irti ja toisestakin tursuaa vanut ulos), että tarvii varmaan satsata seuraavan kerran vähän laadukkaampaan pukuun (tämän löysin Puuilosta alle 20 eurolla, joten ei ihmekkään ettei ollut ihan laadulla pilattu :D). Hirvittävän kätevä tuollainen kyllä on, liukuukin kaikenlisäksi mukavasti lumessa Pätkän kiskoessa minua pitkin pihamaata ;D.

Löytyi tällainen viattoman näköinen kuurapartainen metsätonttu kiven takaa:

Pätkästä puheenollen - pikkumies ei tehnyt koko viikonloppuun yhtä ainoata vahinkoa. Liekö nuo viimeaikaiset vahingot sitten protestia yksinolosta vai johtuvatko siitä, ettei Niko herää yhtä herkästi päästämään pihalle, mutta vähäsen tästä saatiin toivoa siitä, että tuostakin vielä falskaamaton saadaan...

Taran tassuja paleltaa:

Loput kuvat tuolta http://kuvablogi.com/blog/13378/65/ perästä.

Lumisade jatkuu tänäänkin, joten näyttää ihan siltä, että saataisiin pitkästä aikaa valkea joulu <3. Muutenkin tuntuu siltä, että tästä joulusta tulee parempi kuin aikoihin. Olo ei ole moneen vuoteen ollut joulunalla näin lapsenomaisen odottava. Ja vaikka materialistiksi tunnustaudunkin, niin tänä vuonna en edes odota lahjoja, vaan ihan vain rauhoittumista hektisen syksyn jälkeen.

Rauhallista Joulunalusaikaa ja Joulua meiltä kaikilta!