Lähdettiin aamuvarhaisella mittaamaan tyttöjen kanssa Perkkaan lenkki juosten. Juoksu sujui tänään taas upeasti (eilen juoksin yksin Kilon lenkin ja oli kyllä ihan kamalan vaikeaa juosta ilman, että voi peesata edellä juoksevia tyttöjä...), ilmakin oli ihanan kostea ja loppumatkan saatiinkin juosta lämpimässä kesäsateessa. Tehtiin siis suunnitelmista poiketen useampia ylimääräisiä lenksuja ja matkaksi tuli lopulta (tiedä sitten kuinka tarkka tuo Nike+ on..) 7,5 kilometriä. Aikaa meni tänään enemmän kuin edellisillä kerroilla (noin 50 minuuttia) ja siihen oli muutakin syytä kuin mahdollisesti hidas vauhti. Jouduttiin nimittäin pysähtymään kerran vähäsen pidemmäksi aikaa mopokohtaamisen vuoksi. Ja meidän meinasi oikeasti käydä huonosti tällä kertaa.

Tuo Perkkaan lenkkihän on jonkin sortin kuntopolku/lenkkeilyalue tms, enkä ole viiden vuoden aikana nähnyt tuolla kertaakaan mopoja. Sama kuin en odota pururadallakaan näkeväni mopoja. Työmatkapyöräilijöitä tuolla on kesäaamuisin aika paljon tietyllä pätkällä, mutta kun se on aika lyhkänen pätkä, selvitään siitä Momon kanssa aika hyvin. No tänään törmättiin ensimmäistä kertaa mopoon. Mopo tuli edestä päin puskan takaa ihan yllättäen, ja aivan järkyttävän lujaa vauhtia. Ja tietenkin vielä samalla puolella kuin me... Onneksi sekä minulla, että mopoilijalla oli nopeat refleksit (ja onneksi tytöt juoksevat aina tien reunassa, eivätkä häröile muualla...). Nappasin remmeistä ja hyppäsin ojaan. Tara oli turvassa, mutta Momolla oli huskyvaljaat ja venyvä remmi, joten se pääsi ojasta hyökkäämään mopon "kimppuun". Mitään muuta ei tainnut olla mielessä kuin, että "nyt käy huonosti". Onneksi mopoilijalla oli hyvät refleksit ja onnistui ohittamaan Momon senttien raolla. Kun tilanne oli ohi tuntui kuin kaikki energia olisi hävinnyt hetkeksi, eikä voinut muuta kuin pitää tytöistä tiukasti kiinni.

Kun oltiin huokaistu helpotuksesta lähdettiin juoksemaan ja ilmeisesti saatiin kaikki adrenaliinia vereen sen verran paljon, että juostiin rennosti (mitä Momo tuon insidenssin jälkeen yritti kyttäillä myös pyöräilijöitä sillä silmällä ja loppulenkistä olisi keilannutkin jo niitäkin jos olisi saanut mahdollisuuden) ajateltua pidempi lenkki.

Saa nähdä koska uskaltaa uudestaan pukea Momolle juoksuvermeet päälle...