Viime viikolla tuli puuhasteltua vähäsen kaikenlaista.

Keskiviikkoiltana käväistiin pikaiseen parkkihallissa treenaamassa, kun treenit oli jo tullut sovittua. Kovinkaan paljon ei riittänyt intoa treenata (paitsi tytöt täysin tietämättöminä päivän tapahtumista olivat intopiukeina), otettiin molemmille vähäsen ruutua pitkästä aikaa, Taralle kakeja ja Momolle istumista ja maahanmenoa.

Ruudut olivat ihan loistavat! Taran kanssa tauko ja palkka ruokakupissa mamman takana on tehnyt selkeästi hyvää. Ilme oli hurjan iloinen ja innokas ja tarkkuuttakin löytyi ihan eritavalla kuin ennen. Tehtiin pari ja viimeinen oli niin täydellinen, että jätin siihen. Momolle otettiin muutama kuten aiemmin, paikalleen seisahtamissa edelleen ongelmia. Sitten olin rohkea ja kokeilin niin ettei ruudussa ollut mitään, meni upeasti ja pysähtyikin hienommin kuin normisti. Jätettiin hyvillä mielin tähän.

Taran kaket olivat jostain syystä tosi hyviä, hirveitä liikkumisia ei tällä kertaa havaittu. Otin takapalkalla muutamia yksittäisiä vaihtoja eri asennoista ja viimeiseksi pidemmän sarjan.

Momon istumisissa nyppäyskuurista oli apua. Istuminen on nyt sellainen kuin pitääkin, eli nopsa :). Maahanmenotkin olivat ihan nopsia, mutta ne pirun kyynärpäät jäivät joka kerta sentin pari ilmaan. Pitää varmaan vauvamaahanmenoja ottaa jonkin aikaa.

Torstaiaamuna lampsittiin Talin kentälle ottamaan eteenmeno, vähäsen esteitä ja tokotustakin. Lenkki piti tehdä lyhyemmän kaavan mukaan, kun Tara ei näyttänyt ihan hirveän innostuneelta ulkoilusta. Ei se kyllä klenkannut lenkin aikana tai sen jälkeenkään, mutta parempi olla varovainen kuitenkin. Otettiin ensin Momon kanssa keskijyrkkä A ja sen jälkeen jyrkin A. Tällä kertaa Momo meni ihan täydellisesti! Olipas mukava yllätys :). Jätettiin siihen ja siirryttiin metriseen esteeseen. Hyppäsi kyllä hienosti edes takaisin, mutta molempiin suuntiin taas ihan kunnon kosketuksella. Pitäisi oikeasti tehdä jossain sitä tekniikkaa... Eteenmenossa päästin tällä kertaa irti jo paljon aiemmin kuin aiemmin, kun Momo näytti olevan ihan kartalla mitä ollaan tekemässä ja sinnehän se meni suoraan ja nopsaan :). Tara sai tehdä muutamat kaukot ja leirin oppien mukaisesti sivulle seuraamisia. Älyttömän vaikeaa on saada käsi oikeaan asentoon (ja Tara oli pikkaisen hämillään), mutta kun onnistuu niin sitten näyttääkin hyvältä! 

Lauantain aamulenkki oli taas niin täynnä tuskaa (mopojen lisäksi myös rullailijat ovat nyt täysin heränneet kesään ja kaikkien nopeasti liikkuvien lisäksi kaunis ilma oli tuonut myös vähäsen hitaammin liikkuvat isoina ryppäinä ulkoilemaan..), joten kotiinpäästyäni päätin tehdä päivästä vielä paremman kuluttamalla muutaman tunnin (jo valmiiksi niskavammaisena) pesuhuoneessa tyttöjä jynssäten. Sen jälkeen oltiinkin ihan rampoja, mutta tuli puhdasta ja nättiä! Jotta puhdistusoperaatio olisi täydellinen tytöt saivat vihdoin ja viimein matokuurinsakin.  

Sunnuntaina suunnattiin sitten Momon kanssa Talin huipulle leikkimieliseen "Olisiko koirallani lahjoja suojeluun" -tapahtumaan. Tara jäi kotiin nukkumaan, kun oli aikasta varmaa, että vieraan miehen kanssa puuhastelun tyrkyttäminen olisi lähinnä loukannut sen omanarvontuntoa ;). Itsensä kävivät Momon lisäksi testauttamassa Tauno, Myytti, Mella, Milli ja Elli. Oli hurjan mielenkiintoista nähdä useamman tyypin testi, vaikka eipä noista itse kamalasti ymmärtänytkään, maalimiesten kommentit avasivat sitten ehkä vähäsen enemmän. Maalimiehiä (ja koiria) oli kentällä aina yhtäaikaa viisi kipaletta, Momon maalimiehenä toimi Esa Tapio (jota häiritsi kovasti se, ettei pampulasta huolimatta nähnyt Momon silmiä kunnolla - inhottavasti heiluvat karvat olivat tiellä kokoajan ;D). 

Momo oli paljon innostuneempi touhusta kuin oletin (oletusarvona kun oli, että sitä olisi kiinnostanut enemmän kaikki muu ympärillä oleva hälinä, kuin muutenkin vähemmän innostava lelujen kanssa leikkiminen), kiinnostus valitettavasti lopahti loppuvaiheessa, kun aidan takana liikahti/rapisteli jotain, minkä jälkeen leikkiminen menetti kiinnostavuutensa. Sama ongelma on ollut tuolla kentällä aiemminkin, kun ollaan jänisjahdin jälkeen sinne menty (bongaillut tekemisen lomassa kaikki rapinat ja linnut), mutta ei se ole ikinä tuolla lailla menettänyt kiinnostustaan kaikkeen muuhun. Täytyy kai se sitten uskoa, että ei Momo ihan kaikissa uusissa tilanteissa toimi niin "hyvin" kuin olen tähän asti ajatellut. Mutta kovinkovin ylpeä kyllä olin Momon reippaaseen leikkimiseen siihen asti, kyllä ne vaan osaa aina välillä yllättää.

Mutta niihin testituloksiin. Viettitaso oli kuulemma ihan jees, siis silloin kun Momo oli hommassa mukana, mutta keskittymiskyvyssä oli paljon parantamisen varaa (tätä tosin kuului maalimiesten suusta monen muunkin hippitukan osalta, ei vaan oikeasti häröjä bongailevan Momon ;P) - tässä jäätiin punaisen puolelle. Saaliskäyttäytymisen osalta maalimies puhui jotain sen suuntaista, että saalistaa ihan hyvin, mutta pitäisi olla enemmän tosissaan, meni kuitenkin keskelle keltaista. Puolustuskäyttäytyminen jäi punaisen puolelle, Momo ei kuulemma kokenut maalimiesta lainkaan uhaksi (maalimiehen tuijottaessa Momoa), ei siis väistänyt, mutta ei puolustanutkaan. Puruotekin jäi punaisen puolelle, luulisin että se eli, kun tarpeeksi tuli painetta (tästäkin taisi saada useampi hippitukka "noottia"). Toimintakyky oli juuri keltaisen puolella. Ei Momosta siis ole suojeluun, tai no olisi, mutta pitäisi kuulemma tehdä ihan tosi paljon töitä, muuhun puuhasteluun sitten vähäsen paremmin ;). Mukava ja opettavainen päivä jälleen, ja oli kiva taas nähdä briardi-ihmisiä vähän isommassakin kokoonpanossa!

Annu videokuvasi testin (hurjasti kiitoksia siitä, kuvista, molemminsuuntaisista kyydityksistä laiskimuksille sekä tietty Momon majoittamisesta Millin vieruskaveriksi autoon ;), kiinnostuneet voivat käydä kurkkaamassa sen tuolta: http://koti.kapsi.fi/~pippin/videot/momosuoj.wmv.     

Vielä muutama Niinan ottama kuva Mompsiksesta tapahtumassa:

1509099.jpg

1509101.jpg

1509103.jpg

1509104.jpg

1509187.jpg

1509112.jpg

1509109.jpg

1509111.jpg

1509107.jpg