Tänään illalla suunnattiin vaihteeksi tokottamaan briardisissa merkeissä (ja tälläkertaa vain Tara joutui pukeutumaan nöyryyttävään tonttupukuun).

Taran kanssa ajattelin ensin vain leikkiä tai ottaa vaan kaikkea tositosi helppoa ja kivaa, mutta päädyttiin lopulta kuitenkin hinkkaamaan perusasentojen paikkoja paikoillaan seuraamisissa. Yllättävän vaikeaa yrittää kulkea itse suorassa, kiinnittää huomiota käskyjen ja liikkeellelähtemisien ajoituksiin ja vielä kerran kulkea suorassa... Saatiin (jälleen kerran) hyviä neuvoja ja aletaankin nyt sitten hinkkaamaan seuraamisia hihnan kanssa. Taran kanssa pitää kyllä olla tosi tarkkana, etten vahingossa ohjaile hihnassa liikaa/väärin (younameit mitä tumpelo ohjaaja vain voi tehdä) ja samointein lyttää Taran intoa (tämä on joskus hamassa alkuvaiheessa koettu ja korjaaminen kestikin sitten piiitkään, jonka jälkeen en ole hihnaa treeneissä käyttänyt...). Jokatapauksessa, Tara oli ihan oma itsensä taas (itseasiassa koko päivän) - iloinen ja innoissaan, eikä mammalle olisi voinut mistään tulla parempi mieli.

Momolle otettiin perusasentoja ja liikkeestä istumisia. Perusasennoissa (hitauden puolesta) ei ollut tänään ongelmia, muuten Momolla on samat ongelmat kuin Tarallakin paikan suhteen. Momon kanssa korjaaminen tulee onneksi olemaan paljon helpompaa, joten tämän tulevaisuuden suhteen olen paljon luottavaisempi.

Liikkeestä istumiset olivatkin sitten ihan "omaa luokkaansa", Momo istui joka yrittämällä vain puolittain. Nyt kun ongelmaa oli katsomassa omien silmien lisäksi sekä Hennan että Annun silmät, tultiin siihen tulokseen, että ongelma on se, että Momo kyttää palkkaa eikä siksi aseta peppuaan maahan asti. Yhden nopean istumisen saatiin aikaiseksi kovemmalla käskyllä (tosin Hennan mielestä vähempikin äänenkäyttö olisi riittänyt ;D), joten voipi olla, että selvitään ihan vain ottamalla käytöön tiukempi käsky (meidän istu käsky on tähän asti ollut sellainen "kimeän tekoiloinen"). Jos ei riitä, niin sitten kokeillaan ruualla palkkaamista, jos Momolla ei sen kanssa olisi tarvetta ennakoida palkan saamista. Vähän toisaalta epäilen, että olen onnistunut aikaansaamaan ongelman palkkaamalla Momon pallolla useamman kerran puolinaisesta istumisesta ja lopulta Momo on olettanut sen olevan ihan riittävä suoritus.

Samalla sain lisäintoa alkaa korjailla Momon lelusta irrottamisongelmaa (ja vähän muitakin omia "tehdään vähän sinnepäin" ja "syötellään tyttöjä tässä huvin vuoksi, kun niin nätisti kerjäävät" jnejne tapoja ;) Hennan antaessa lässytävän ohjaajan kuulla kunniansa ;D.    

Muuta en sitten ottanutkaan, kun jo melkein pari viikkoa sitten loskassa juoksulenkillä kipeytynyt nilkka alkoi äitymään tositosikipeäksi (eilinen juoksulenkki oli tosi fiksu veto kipeällä nilkalla...), mutta ihan yhtä kivaa oli vain katsoa Hennan ja Annun treenaamisiakin.

Ai niin, Suomen Briard ry:n briardkilpailujen tulokset tulivat vihdoin lehden mukana. Mompsispompsis oli sijoittunut kakkoseksi vuoden tokobriard kisassa, heti mamman ihaileman hienon TVA Taimin jälkeen ja aktiivibriardikisassakin oli hinannut itsensä jaetulle neljännelle sijalle. Taran vuosi ei ollut läheskään niin aktiivinen kuin Momon (tai viime vuosi) ja mamman pikkuinen jäikin pitämään huolta sekä toko- että aktiivibriardkisojen häntäpäästä.