Käytiin eilen puuhastelemassa briardien tokotuksissa. Pääpaino edelleen ruudussa. Taralle lisäksi liikkeestä istumista ja paikallaan seuraamisia. Momolle kakeja.

Ruudussa molemmilla oli samat ongelmat kuin viime aikoina - Tara tarjosi ihan mitä sattuu ennen kuin meni kunnolla ruutuun ja Momo meni ruutuun upeasti kun tiesi siellä jotain olevan, ja jätti ruutuun menemisen puolitiehen kun tiesi ettei siellä ollut palkkaa.

Onneksi oli Henna paikalla - jälleen kerran saatiin hyviä neuvoja, joita mielikuvitukseton ohjaaja ei ollut yksinään onnistunut keksimään :).

Taralle mietittiin sitä, että kun se on tuollainen herkkis kun se on, niin se on voinut ruudun ylenmääräisen hinkaamisen vuoksi olettaa ettei se teekään asioita ihan oikean ja siksi nyt yhtäkkiä alkanut tarjoamaan vähän mitä sattuu. Taralle vähemmän toistoja (eli pitäisi malttaa lopettaa siihen hyvään eikä tehdä uudestaan ja uudestaa ja ja ...;). Helpommin sanottu kuin tehty, mutta yritetään. Ja lisäksi välillä loppuun ihan vauvaruutuja niin, että siellä ruudussa onkin namia. 

Momolle taas sitten hämäyksiä. Nyt Henna oli muka vievinään ruutuun namia ja blodina Momo meni kerta kerran jälkeen ruutuun vauhdilla vaikka kupissa ei mitään ollutkaan. Viimeisellä Henna sitten oikeasti laittoi sinne jotain. Näitä samoja satunnaisesti yksinkin, menen muka laittamaan kippoon jotain ja sitten lähetys. Itse pitää muistaa olla moninverroin nopeampi lähtemään Momon perään. Ja Momoakin voisi alkaa lähetellä sinne ruutuun eri paikoista eikä aina siitä samasta paikasta ja perusasennosta.

Momon kaket sujuivat hyvin - nyt ei keskusteltu lainkaan "istu" ja "seiso" käskyjen merkityksistä :). Taran seuraamiset olivat täpäköitä ja tarkkoja, samoin istumiset.

Kun ulkona oli vähäsen kosteaa ja kylmää, otin tytöille fleecepuvut, jotteivät jäätyisi maahan kiinni odotellessaan omaa vuoroaan puussa kiinni. En tiedä kuinka tarpeellista pukeminen oli (ainakaan Momon :), mutta oli tytöt ainakin kovin suloisia punaisissa tonttutamineissaan - treenaaminenkin oli heti muutaman asteen hauskempaa :D. Kotona kyllä pikkaisen alkoi harmittamaan pukeminen, tytöt olivat selästään ihantäysinkokonaan takussa. Ilta menikin sitten takkutalkoissa...