Käytiin aamulla Nikon ja tyttöjen kanssa leikkimässä ja pikkaisen treenaamassakin. Ilma ei ollut järin mukava, mutta siitä huolimatta tytöt eksyivät kuraojaansa uimaan (pitäisi oikeasti varmaan pestä nuo kohta...). Koska kameramies mietti niin kauan raaskiiko pattereita uhrata leikkimisen kuvaamiseen, saatiin ikuistettua vain kuraojaleikin loppu, kun Taraa ei puljaus enää huvittanut: http://kapsi.fi/~pippin/videot/kuraojassa.MPG .

Niko oli suostunut kuvaamaan treeniä ja aika hyödylliseksi tuo osoittautuikin, kun pääsi tirkistelemään omaa liikehdintää ruudulta (*ahdistus*). Koska tiedossa oli, että kamera tulee toimimaan vain hetken, arpaonni suosi Momoa ja Tara sai tällä kertaa treenata pääosin ilman kameraa hengittämässä niskaan. Pienimuotoista säheltämistä ilmassa, lievästi sanoen. Ja saatiinpa ikuistettua sekin, mitä tapahtuu kun sekä Momo että mamma säheltävät ihan todenteolla (tooosi kaunista katseltavaa - tai sitten ei): http://kapsi.fi/~pippin/videot/luoksetulos%e4hellys.MPG . Loput videot löytyvät kotisivuilta (http://kapsi.fi/~pippin/videot/), tosin kovinkaan paljon kauniimman näköistä ei touhuaminen ole muissakaan pätkissä (ja kun kameran patterit olivat kokoajan loppumassa, ei voinut edes odottaa, että oltaisiin saatu ikuistettua niitä vähän kauniimpiakin suorituksia).

Ehkä eniten ahdistuksenväreitä aiheuttaa tuo meidän (no, mun..) kerrassaan säälittävä leikkiminen. Kyllä sitä on aina tiennyt olevansa surkea siinä, mutta että noin surkea (ja miksi pitää antaa periksi koiralle joka ei irrota käskystä - toivossa, että varmaan se sitten seuraavalla kerralla irrottaa paremmin? Eipä ole tähän asti toiminut kovinkaan hyvin...). Nooh, ehkä näiden katselemisen jälkeen tulee vähän enemmän keskityttyä siihen mitä on tekemässä :D.

Jokatapauksessa, otettiin kaksi eteenmenoa. Meno ei näytä yhtään niin nopsalta sivulta kuvattuna kuin se näyttää seisoessani Momon takana. Tosin taitaa hidastelevassa kamerassakin olla osuutensa asiaan, mutta silti en ole yhtään niin tyytyväinen tuohon näin katsottuna ja pitää ehdottomasti seuraavalla kerralla pyytää joku katsomaan onko vauhdissa oikeasti parantamisen varaa. Nouto, luoksetulo (ei tullut sitten edes korjattua videolle kuvattua varastamista, törmäämistä tai perusasentosähellystä - viksua..) ja pätkä seuraamista. Seuraamisissa perusasennon kanssa on edelleen häikkää, näin kuvattuna sen näkee tosi selkeästi. Harmittaa ihan vietävästi, ettei tullut jostain syystä tehtyä kummankaan tytön kanssa yhtään täyskäännöstä seuraamisissa, kun sen suhteen on molempien kanssa vähän epävarma miten (pieleen) se oikeasti menee. Muutenkin pelko pattereiden loppumisesta minä hetkenä hyvänsä näytti nostavan oman kävelyvauhdin ihmeelliseksi töpöttäväksi pikakävelyksi (tai sitten sitä on tuollainen ihan oikeasti... ;). Taran sivusuuntaiset seuraamiset ja peruutukset näyttävät kuvatusta kuvakulmasta vinoilta, mutta tehdessä ne kyllä tuntuivat ihan suorilta. Täytyy nuokin kuvata uudestaan jostain toisesta kuvakulmasta joku kerta. Noutoon olisi kiva saada vielä nopeutta takaisintullessa, (mutta miten?) ja eteenmenon seuraamisissa Momo edistää ihan reippaasti. Muuten ihan jees pikatreeni. Tosin leikittäessä Momo osui pikkaisen vikaan (=sormeen), jonka johdosta sormi vuoti pitkän aikaa ihan reippaasti verta, ei kovin mukavaa tällaiselle verikammoiselle *puistatus*.

Kotimatkalla Momo jatkoi vielä hommia omatoimisten esine-etsintöjen muodossa. Saaliiksi saatiin tänään VR:n lippis ja töhnäinen pipo - vielä kun Momo löytäisi jotain hyödyllistä, niin tästä uudesta taidosta voisi oikeastikin iloita :D.

Illalla oli normaaliin tapaan vuorossa parkkihallitreenit. Muutama tunti ennen lähtöä otin metallinoutoa. Taralla oli jostain syystä todella löysä ote kapulaan, enkä toistoillakaan saanut sitä noutamaan innostuneemmin (tosin tytöt pääsivät treenaamaan kesken unien, joten ehkä Taran löysyys on ymmärrettävää :D). Momon kaksi ekaa oli innokasta noudon suhteen, mutta luovutus oli hiiidaas, ei olisi taas halunnut ollenkaan istua eteen. Seuraavat viisi kertaa sitten menivät kerta kerran jälkeen innokkaammin eikä luovutuksessakaan ollut lopulta lainkaan ongelmia!

Itse treeneissä otettiin ruutua ja kaukoja. Momolle lisäksi luoksetuloa ja Taralle paikallaan seuraamisia. Taran ruuduiksi maltoin tänään(kin) ottaa vauvaruutuja. Kaksi ihan läheltä ja viimeinen niin, että siellä oli palkka valmiina. Tara oli innokas ja meni suoriltaan oikeaan paikkaan ruutuun. Momolle hämäyksiä, nyt niin että itse olin muka laittavinani kippoon namia. Toimii näinkin vallan mainiosti! Taralle nenäkaukoja, jotka menivät hienosti. Taviskaukoissa kuitenkin liikkui seiso-maahan vaihdossa. Plääh. Momolle maahan-seiso-maahan vaihtoja. Kerran tarjosi istumista, muuten meni mallikkaasti. Pitäisi varmaan uskaltaa kokeilla lisätä matkaa jossain vaiheessa. Momon luoksetulot olivat nättejä, ei tietoakaan varastamisista tai muusta säheltämisestä. Taran paikallaanseuraamiset tarkkoja ja täpäköitä - nyt alkaa tuntumaan, että Taran seuraamisenpaikka alkaa oikeasti pitämään myös näissä uusissa liikkeissä (tosin pitää saada kuvattua ne vielä uudestaan...).    

Kaiken töhöttämisen lomassa ollaan onneksi saatu opiskeltua myös mamman G:tä varten :D:

1369186.jpg

1369187.jpg