Tänään Niko oli vapaalla, joten päätin uskaltautua kokeilla miten keppien käy metsäjäljellä. Tällä kertaa suunnattiin Halkolammelle toiveena hiukan rauhallisempi ympäristö ja sitä saatiinkiin, metsässä ei ollut ketään meidän lisäksemme. Jälki poljettiin melko sammaleiseen maastoon, joka oli sateen takia todella kostea, ja koko ajan vettä tuli lisää. Keppejä (6 keppiä ja yksi lelu lopussa) tiputtelin vaihtelevasti noin 5-10 metrin välein ja jäljessä oli muutama loiva kaarros ja pari polun ylitystä (ei niitä voinut tuolla vältellä millään..). Palkka samaan tyyliin kuin eilen, jäljellä ei ollut yhtään namia.

Jälki sai sitten vanheta vähän kauemman aikaa, kuin oli tarkoitus. Lähdettiin tyttöjen kanssa metsälenkille ja onnistuttiin sitten eksymään matkalla. Jälki vanheni lopulta noin puolitoista tuntia (ja koko ajan oli vielä satanut hiljalleen vettä...). Tyttöjen kunto ei selvästikään ole parhaimmillaan, koska puolitoista tuntia riekkumista upottavassa sammalmetsässä ja kallioilla sai jopa Momon aikasta väsynyksiin. Odotukset eivät siis olleet kovinkaan korkealla kun lähdettiin Momon kanssa hommiin.

Hienosti Momo kuitenkin olosuhteisiin nähden meni. Ekalla kepillä jouduin jarruttelemaan ennenkuin ilmaisi kepin, sen jälkeen jäljen ajaminen meni paljon tarkemmaksi ja seuraavat kolme keppiä tuo ilmaisi ihan itsenäisesti. Nyt Momo otti kepit suuhun ja toi itse luokse kun aloin kehumaan, neljännellä kepillä kokeilin sitten käskeä Momon maahan kun huomasin sen ottavan kepin suuhun. Maassa pysyi nyt paremmin kuin eilen. Viides keppi oli sitten vähän vaikeampi, meinasi ajaa sen ohi jarrutteluista huolimatta (olin eilen poiminut kepin maasta ja katkaissut sen kahteen osaan, nämä olivat kepit 5 ja 6), mutta kuudes ja viimeisenä ollut lelu menivät taas hyvin. Muutaman kerran jäljen aikana nosti nenän maasta ja yritti ilmeisesti ottaa ilmavainua kepeistä tms, mutta muuten ajoi jäljenkin ihan kivasti.