Tänään tokotettiin pitkästä aikaa vähän isommalla porukalla. No ei meitä ollut kuin Rita, Annamari ja minä, mutta meidän näkökulmasta iso porukka jo :D. Jokatapauksessa mukava treenata pitkästä aikaa porukalla, kun on niin fakkiutunut yksinäiseen puurtamiseen, että ei enää huomaa omia virheitään. Taralle otettiin ruutua aiemmin mainitulla uudella tavalla, ja ihan hyvin se näytti hiffaavan tämänkin tavan. Nyt vaan pitäisi saada aikaiseksi alkaa oikeasti treenaamaan sitäkin. Seuraavaksi liinan kanssa perusasennon korjaamista. Liinan kanssa siksi, että selkeästi ennakoi kaiken multa tulevan korjaamisen. Vielä kun liinan asennon saa jotenkin korjattua kaulalta takapäätä kohti, niin ehkä siitä voisi olla apuakin. Sitten keskityttiinkin lähinnä ohjaajan liikehdintään - pitää oikeasti joku kerta videoida omaa touhua, niin itsekin näkee omat tahdottomat liikkeet. Sillä tavalla olisi varmaan helpointa lähteä niitä karsimaankin. Lopuksi otin Taralle ekaa kertaa metallikapulan noutoa ulkona. Eka tuonti jäi vähän väljäksi ja ote oli todella löysä, mutta kaksi seuraavaa menivätkin jo ihan mallikaasti.

Momon kanssa testattiin ensin nouto, kokeessa sattuneen varastamisen vuoksi. Eli kapula suoraan repusta niin ettei Momo pääse siihen käsiksi, Momo sivulle (liina perässä) ja heitto. Ja eihän tuo tietenkään kertaakaan edes yrittänyt varastaa - toivottavasti tästä nyt ei tule jotain vain kokeissa ilmenevää juttua... Sitten otetiin kaukoja liinan kanssa. Kun Momo ei noussut niin nyppäys (=nousee) ja heti palkka. Ohjaaja oli jokakerta auttamattomasti jälkijunassa palkan kanssa, mutta eiköhän ohjaajakin pysy perässä pienellä harjoittelulla. Täytyy alkaa suostuttelemaan Nikoa apuohjaajaksi :). Paikallamakuu harjoituskin saatiin kunnialla suoritettua.

Treenien jälkeen Tara kotiin ja Momon kanssa hakumetsään piiiitkästä aikaa. Päätettiin, että jätetään rullailmaisu pois ja tehdään vaan etsintää. Mutta nyt sitten melkein vuoden tauon jälkeen (metsässä oltu niin vähän ja jokakerta lähinnä tapeltu rullaongelmien kanssa) meillä onkin uusi ongelma - Momo ei pysynyt maalimiehellä. Momo siis suti maalimiehelle, tökkäsi nenällä (ilmeisesti etsien rullaa) ja suti vauhdilla takaisin keskilinjalle. Uusi yritys, maalimies aktiivisempana, mutta nytkään Momo ei pysynyt ja sylki tarjotut nakitkin pois. Otettiin makkararuutua päälle, mutta nakki ei maistunut sielläkään kovinkaan paljoa paremmin (Leenan lihapullat tosin tekivät kauppansa :). Näytti siltä, että rullaharjoitukset ovat iskostaneet Momon päähän tietyn kaavan, mutta ei tuo silti kaikkea selitä, sillä rullaharjoituksissa Momo on kyllä pysynyt maalimiehellä.... Ja ennen rullan ottamista mukaan kuvioihin maalimies toi aina Momon keskilinjalle, eikä silloin kertaakaan ilmennyt tällaista ongelmaa - päinvastoin. Aaaargh, tämä ongelma on niin päinvastainen kuin aiemmin, että melkein naurattaa ellei turhauttaisi niin kovasti. Juuri nyt tekisin mieli heittää hanskat tiskiin ja siirtyä treenaamaan pelkkää jälkeä, mutta onneksi on niin kiva porukka, joka jaksaa neuvoa ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen, että eiköhän tässä vielä jaksa yrittää :D.