Joulua vietettiin ihan vain kolmistaan tyttöjen kanssa. Vähäsen outoa, mutta eipä sitä joulumieltä ollut muutenkaan, joten sama se miten joulu tuli vietettyä. Nautittiin olostamme niin hyvin kuin taidettiin. Löhöilemisen, herkuttelun ja lueskelun lisäksi tehtiin rauhallisia, pitkiä lenkkejä ja tytöt kirmasivat vapaudessa sydämensä kyllyydestä.

Jouluaattona suunnattiin tuttuun ja turvalliseen urheilupuistoon, jossa oli melkein aavemaisen hiljaista normaalin ruuhkan sijaan. Mutta me tykättiin!

Joulupäivänä ja tapaninpäivänä kierrettiin pitkästä aikaa Munkkiniemen lenkkiä. Ihanaa vain istuskella ja tuijotella merelle tyttöjen touhottaessa vieressä *tyytyväinen huokaus*.

       img1650847.jpg

         img1650864.jpg

Golfkentällä olikin sitten porukkaa kuin pipoa molempina päivinä, mutta kierrettiin sitä niin kauan, että tytöt saivat tarpeekseen juostua.

    img1650848.jpg

Löydettiinpä kentän sivusta meille ihan uusi metsäpolkukin :).

     img1650866.jpg

Lauantaina lompsittiin Annamarin, Taon ja Vilin kanssa pitkin urheilupuiston pururataa ja yritettiin valokuvata tyttökolmikkoa vaihtelevin menestyksin. Edellisistä päivistä viisastuneena olin sentään onnistunut rukkaamaan kameran asetuksia jonkin verran, mutta ei se helppoa ollut siltikään...

img1650897.jpg

Momo ja Tauno

img1650901.jpg

Nälkäiset linnunpoikaset; Tao, Momo ja Tara

Muuten yhteiselo sujui fleksien nokassa oikein mainiosti, mitä nyt kerran Tara rähähti Taunolle Taunon tultua Taran mielestä liian lähelle. Jostain syystä Tara ei vaan tunnu sulattavan Taoa ikinä ihan kunnolla. Mutta ei se mitään, kun Momo tykkää senkin edestä :D. Annamarin ja Taon lähdettyä kotimatkalle päädyttiin tyttöjen kanssa takaisin pururadan metsiin, jossa tytöt saivat formuloida vielä pari tuntia samalla kun minä masennuin jälleen kerran liikekuvauksen ilmeisestä mahdottomuudesta minun taidoillani...

Taidonnäyte tapaninpäivältä. 10 pistettä ja papukaijanmerkki sille, joka näkee kuvassa kaksi       leikkivää briardia...

                          img1650852.jpg

                          Momo tulessa?

                         img1650880.jpg

Tänäänkin oli ihan pakko reippailla urakalla, kun aurinko paistoi niin houkuttelevan kirkkaasti. Suuntana oli jälleen Munkkiniemi rantoineen ja golfkenttineen. Yllättävää kyllä, rannalla saatiin olla melko rauhassa, mutta muu lenkki ja erityisesti golfkenttä olivatkin ihan järkyttävää ruuhkaa. Mistä ihmeen koloista kaikki nuo ihmiset oikein ryömivätkin aina näin kauniina päivinä?! 

img1652664.jpg 

img1652680.jpg

img1652711.jpg

Ulkoilusta katosi jossain vaiheessa ilo melkein täysin, kun jouduttiin kulkemaan suurin piirtein jonossa, että päästiin eteenpäin. Se siitä stressinpurku lenkkeilystä... *haluaa omaan rauhaan!!!*. Lisäksi huomasin, että kengät olisi varmaan syytä vaihtaa jossain vaiheessa uudempaan painokseen, viime syksynä ostetut kengät ovat nimittäin kuluneet tämän näköisiksi:

                     img1652696.jpg   

Nuo olivat oikein hyvät (eivätkä edes niin halvat) goretex kengät, mutta eipä taida goretex auttaa, jos kengät ovat reikiä ja palkeenkieliä täynnä :D.

Ulkoilun vastapainoksi ja joulun kunniaksi tytöt saivat kaikenlaisia erikoisherkkuja. Tänään saivat myös matokuurinsa ihan varmuudeksi, kun ovat päässeet yllättäen molemmat laihtumaan hiukan liian hoikiksi. Tyttöjen ruokavalioon taitaa myös jäädä jotain muistoja joulusta, kun pitää alkaa lisäilemään jälleen useammin ja enemmän lisukkeita nappuloiden sekaan. Itselle kävi vähäsen ohraisesti jouluruokien suhteen. Aina olen naureskellut ihmisille, jotka hamstraavat ruokaa kuin maailmanlopun edellä ennen joulun (tai muita)pyhiä, tänä jouluna pilkka kävi sitten vihdoin omaan nilkkaan, kun huomasin jouluaterioitteni koostuvan tyttöjen treenilihapullista ja nakeista. Ehkä seuraavalla kerralla muistaa ostaa kaupasta ennen pyhiä jotain muutakin kuin karkkia :D.   

Niin ja jouluaattona availtiin tietty lahjoja. Tytöt saivat molemmat kaksi pehmoa. Ensimmäinen oli lahjapussissa, toinen paketoitu. Tara selvitti lelunsa lahjapussista alta aikayksikön, kun taas Momolle se tuotti vähäsen ongelmia ja lopulta Momo jäikin hörökorvistaan kiinni pussiin ja törmäili hetken seiniin pussi päässään ennenkuin ehdin pelastamaan tyypin pinteestä. Paketoidun lahjan kääreet Momo taasen repi hurjalla tarmolla rikki samantien - optimaalinen avaaminen näytti vaativan sekä tassujen että hampaiden käyttöä. Tara oli samassa ajassa pelkkiä tassuja käyttäen saanut pakettiin vain pienen reiän ja alkoi näyttämään vähäsen turhautuneelta kun oli siskoaan hitaampi. Mutta kyllä se Tarankin lahja pienellä avustuksella löytyi lopulta :).  

Uuden vuoden varalle olin hyvissä ajoin tehnyt valmisteluja maalle pakoa varten. Kyyti oli saatu, samoin ainoa lomapäiväni pyydetty tuohon saumaan. Valmisteluista huolimatta homma meni puihin ja joudutaan kestämään uusi vuosi jälleen kerran täällä sotatantereella. Harmittaa ihan älyttömästi Taran puolesta, olisin niin kovasti halunnut antaa pikkuiselle vähän helpomman uuden vuoden. Ja kun kesälomaakaan emme päässeet viettämään maalla, niin harmittihan sekin, kun tuolla viettäisi enemmänkin aikaansa jos vain voisi (etenkin tämänpäiväisten kaltaisten ruuhkalenkkien jälkeen sitä kaipaa tuonne niin että melkein sattuu). Mutta minkäs teet, sitä on vain porskutettava eteenpäin sillä mitä on. Nyt vain toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Ensimmäiset pamaukset alkoivat kantautumaan korviin eilen päivällä, joten kovin toiveikkaina ei valitettavasti voida olla :(.      

                         img1650906.jpg

Kaikki joulun aikana räpsityt kuvat löytyvät tuolta: http://kuvablogi.com/blog/13378/35/