Tämä viikko on ollut aika hiljaiseloa jälleen. Flunssa on pitänyt pihdeissään hirmuisen tiukasti, eikä ulkoilusta tai muusta aktiviteetista ole oikein tullut mitään. Tytöt ovat saaneet tyytyä riekkusessioihin tuolla takametsässä ja haisteluun koirapuistossa. Reppanat.

Mutta tunnaritreeniä ei olla jätetty. Maanantaita lukuunottamatta treenattiin taas joka ilta saman kaavan mukaan kuin viime viikolla. Ja tuloksia alkaa näkymään! Liike ei ole vielä lähelläkään varmaa, mutta Tara käyttää nyt nenäänsä ja perjantai-iltana se teki vallan upeasti töitä koemaisesti aseteltujen (ensimmäinen kerta) kapuloiden kanssa. Tarasta selvästi näkee, että se alkaa hiffaamaan homman nimen. Kyse ei olekaan noutoliikkeestä tai katseella etsimisestä, vaan nenänkäytöstä, jossa pitää tehdä hommia rauhallisesti ja tarkasti, ei kovalla vauhdilla sutien. Oikeasti aika ihanaa <3. Ruudut, kaukot ja kaikki muut ovat menneet siinä sivussa erinomaisesti.

Lauantaina oli siis oikein kivat fiilikset lähteä kokeilemaan onneaan tokokokeeseen. Tiesi, että tunnari menee oikein vain erittäin hyvällä tuurilla, mutta muuten kaikki liikkeet olivat treeneissä sujuneet pitkään hyvin. Koepäivä olikin aivan ihana ja varmaan ensimmäistä kertaa ihan oikeasti nautin kisaamisesta! Päivästä teki jo alusta asti ihanan se, että oltiin pitkästä aikaa Taran kanssa ihan kaksin liikkeellä - aina yhtä rentouttavaa. Kun ei saatu järjestettyä kyytiä, matkattiin paikalle pitkän kaavan mukaan, ensin junalla ja sitten taksilla. Sen verran tyyristä lystiä kyllä oli, ettei ihan joka kerta taideta kuitenkaan turvautua taksiin, vaikka varsin jouhevasti päästiinkin perille... Lisäksi koepaikka oli sellainen, jossa Tara pari vuotta sitten paineistui ihan kunnolla (halli, jossa kaikki äänet kaikuu ja kertautuu moninkertaisina). Hiukan siis jännitti, miten Tara jaksaa koko pitkän kokeen läpi.

Tara tuntuikin vähäsen lapaselta ennen paikallamakuuta, mutta kun kaivoin kissanruuan kuppiin, muuttui ääni kellossa - Tara oli koko kokeen ajan aivan ihanan täpäkkänä (siis "koe-Taraksi" ;D). Jopa liikkeiden välillä tyyppi hyppelehti iloisena - paineistumisesta tai vireen laskusta ei ollut tietoakaan <3. Ja liikkeet sujuivat vallan mainiosti! Ruutu oli ihan täydellinen, meinasin oikeasti pakahtua ylpeydestä Taraa katsellessani :D. Kaukoissakaan en itse huomannut mitään vikaa, vaikka vain seiskan niistä saimme - en liikkumista tai muuta. Harmi kun ei ollut ketään kaveria katsomassa mikä niissä mätti. Luoksetulon seisominen oli hieman hidas, maahan meni upeasti. Ja mikä ihaninta, vauhtia luoksetulossa oli ihan reippaasti joka pätkällä! Metallikapulaa ei jostain syystä suostunut noutamaan. Oli lämmitetty, joten siitä ei voi johtua (tai sitten vain oli liian lämmin herkkiksen suuhun). Täysin erilainen se oli materiaaliltaan kuin meidän, joten ehkä sitten siitä. Tunnarissa ei edes haistellut riviä, vaan nappasi vain rivin laitimmaisen. Kokonaisvaikutuksesta meni piste koska ohjaaja kumarteli koiran ylle ja liikutti jalkojaan tunnarin luovutuksessa. Jokatapauksessa, tuntuisipa kisaaminen ja yhteistyö koiran kanssa kisapaikalla aina näin hyvältä <3.  Kotiin päästyämme meitä odotti kovin onnellinen, ja vähäsen hämmentynyt pikku-Momo. Ei ole tainnut kakara kovinkaan montaa kertaa olla ihan ypösen yksin kotona, joten taisi luulla tulleensa hylätyksi. Jällennäkemisen riemua olikin aistittavissa kun päästin tytöt tuohon takametsään riekkumaan, sen verran kauan jaksoivat kirmata ja painia. Illalla treffattiin vielä Maikku tuossa koulun pihalla tunnaritreenien ja vieraan metalliesinetreenin muodossa. Tara teki aivan loistavan tunnarin! Kapulat olivat rivistössä jälleen ja Tara haisteli tarkasti kaikki läpi ennenkuin nappasi omansa. Aivan upeaa! Maikun metalliesinekin alkoi nousemaan muutaman toiston jälkeen.

Tänään vuorossa samanlainen päivä - sama paikka, mutta onneksi tällä kertaa saatiin siskon mies kyyditsemään. Tara oli selkeästi väsyneempi kuin eilen, mutta yhtä kaikki reipas kehänauhojen sisällä. Eikä yhtään häirinnyt miespuoleinen liikkuri, vaikka kovasti Taran reaktiota jännitinkin ennen koetta. Luoksetulossa seisominen edelleen hitaampi kuin pitäisi, ottaa pari askelta ennen pysähtymistä, maahanmeno jälleen hieno. Ja ihaninta ehkä kaikesta, vauhtia oli ihan hyvin, vaikka luoksetulopaikkakin oli sama kuin edellisenä päivänä. Ei yhtään ennakoinut tai hipsinyt! Ruutu olikin sitten murheenkryyni. Skannasi kyllä hienosti ja meni ruutuun tosi nätisti. Ohjaaja sitten pysäytti liian aikaisin (narujen päälle) ja sitten meni käskyjä, että sain suhtkoht paikoilleen. Maahanmenokin oli vähäsen vajaa. Loppuosa taas oikein passeli. Metalliesineen nouto vaati kaksi käskyä, kun kapula vaikutti edelleen tosi ällöltä - mutta nouti kuitenkin (edellisen illan ja ennen koetta tehdyt paniikkitreenit auttoivat ;)!! Ja sitten tunnari. Ihan ensin - Tara toi OMANSA!!! Nollille liike meni siksi, että ennen oman tuontia Tara kosketti suullaan useampaa kapulaa. Mutta silti, ei voi sanoin kuvata onnea sillä hetkellä kun tajusin pitäväni "omaa" kädessä - pitkä tie, mutta me tehtiin se!! Tuomari hiukan ihmetteli ohjaajan riemua - ja vielä tarkisti, että huomasinhan varmasti, että liike meni nollille. Ei tainnut oikein ymmärtää ohjaajan sekoamista nollille menneestä liikkestä :D. Kaukot askarruttivat taas, omaan silmään meni tosi nätisti jälleen, mutta seiska sieltä napsahti. Näille on pakko tehdä jotain osaavammassa seurassa, koska kun kerroin on 5, lähtee tuollaisesta seiskasta tosi paljon tärkeitä pisteitä... Mutta tässäkin olin niin tyytyväinen Taraan, kaukot suoritettiin selkä yleisöön päin, hyvin lähellä kehänauhoja ja tiedossa on, että Taralle on tosi kova paikka kääntää selkänsä yleisölle (jossa vielä useampi ääntelehtivä koira). Mutta ei minkäänlaista paineistumisen merkkiä, nousi iloisesti ja varmasti joka kerta <3. 

Koska kotisivut ovat uudistuksen alla, enkä jaksa enää noita vanhoja kotisivuja päivitellä, niin laitetaan viikonlopun pisteytyksetkin tänne. Molempina päivinä ihan samat pisteet: 227 ja 2.tulos.

                                                         Lauantain saldona:              Sunnuntain saldona:

Paikallaolo------------------------------------------  10              ----------------  10                 

Seuraaminen taluttimetta-----------------------------  9               ----------------  9

Liikkeestä istuminen--------------------------------  10               ----------------  10

Luoksetulo-----------------------------------------   7               ----------------  8

Ruutu-----------------------------------------------  10             ----------------  5

Hyppynouto-----------------------------------------  9             ----------------   10

Metalliesineen nouto---------------------------------  0             ----------------   7

Tunnistusnouto--------------------------------------  0             -----------------  0

Kauko-ohjaus---------------------------------------  7            -----------------   7

Kokonaisvaikutelma---------------------------------  9           ------------------  9