Siskon tyttö ei ole nähnyt tyttöjä taas moneen kuukauteen, mutta sen verran ison vaikutuksen tytöt ovat ehtineet tehdä, etteivät ole unohtuneet ihan tyystin. Etenkin Momosta Cécilia kuulemma juttelee silloin tällöin, olisikohan sitten siksi jäänyt paremmin mieleen, että oli rajuine hellyydenosoituksineen pikkaisen jännempi. Hetki sitten sattui hassu tapaus kun olivat käymässä Korkeasaaressa - leijonien kohdalla Cécilia oli nimittäin huudahtanut  "Momo, Momo!". Nojuu, ymmärtäähän tuon erehdyksen, onhan Momolla ja isolla urosleijonalla paljonkin yhdennäköisyyttä, erityisesti se ylväs luonne ;D.

Eilen Talin kentällä sattui "hauska" juttu. Tokottelin Taran kanssa ja Momo odotti vuoroaan aidassa kiinni. Jossain vaiheessa aidan luota alkaa kuulumaan huutoa ja kun käännyn katsomaan, Momo hyppii aitaa vasten huudon säestämänä. Ensin en tajua mitä ihanaa siellä oikein on, kunnes katson aidan toiselle puolelle - iso pupu istui siinä muutaman metrin päässä katsellen Momoa, ihan rauhallisena. Ehkä sekin oli eläintarhassa katselemassa leijonia :D (ärsyttävän rohkeasta pupusta huolimatta tapauksessa oli jotain mukavaakin -  huolimatta noinkin suuresta houkutuksesta, Momo teki töitä sata lasissa, vain luppoaikoina katse vähäsen harhaili aidan vierustoille, jospa vaikka siellä olisi jotain kivaa...). 

Tänään aamulla käväistiin tuossa takametsässä ottamassa muutama janaharjoitus ja esineruutu. Tein kaksi janaharjoitusta, toisessa ehkä kymmenen metrin päässä keppi ja toisessa melkein heti janan ja jäljen leikkauspisteen jälkeen pala lihapullaa ja keppi siitä noin viiden metrin päässä. Janan pituus molemmissa jotain kymmenen metriä.

Siinä niiden vanhenemista odotellessa päätin ottaa ekstempore esinruudun. Tuolla ei nyt oikein ole sopivaa kohtaa ruudulle (kun ainoa vähän isompi pala metsää käytettiin janoihin), mutta kun päätin uskaltaa jättää yhden polun halkomaan ruutua keskeltä, saatiin ihan kunnon kokoinen ruutu aikaiseksi. Esineinä vauvan villahanska, jonka löysin siinä ruutua polkiessani ja oma puhelinsuojus. Ensin Momo, joka ei noteerannut ruudun keskeltä menevää polkua mitenkään ja löysi vauvojen hanskan hienosti. Seuraavalla lähetyksellä menikin sitten tekemään ensin pissat (ei ollut malttanut sellaisia vielä tehdä aamulenkin yhteydessä, joten oma vika jälleen - näin saan koirani opetettua hyvin tekemään aina tarpeensa ruutuun...) ja sitten jäi jostain syystä häröilemään omiaan. Koska ruudun taakse vielä ilmestyi mies koiran kanssa, päätin vaihtaa Taraan aika nopsaan. Taralla olikin sitten suuria ongelmia, eikä se ylittänyt polkua ennenkuin mamma tuli ruutuun ja ohjasi sen yli. Sitten esine löytyikin hienosti, mutta vähäsen vaisunoloista Taran tekeminen oli kokoajan. Momo sai uuden tilaisuuden ja tällä kertaa esine löytyikin ilman venkuiluja. Taralle vielä esine sijoitettuna ennen polkua, mutta vaikka Tara juoksi melkein sen päältä, haahuili pitkin ruutua ennen esineen paikallistamista. Tara taitaa nyt saada vähäsen taukoa ruutuilusta, kun ei se näytä olevan enää niin kivaa. Pitää keksiä taas jotain muuta millä pitää Tara tyytyväisenä.   

Sitten janaharjoituksiin. Ensimmäiselle janalle lähti todella hitaasti Momoksi. Jälki kuitenkin löytyi (tosin oikaisi pikkaisen taas) ja keppikin nousi ihan itsenäisesti taas! Toisessa harjoituksessa lähti jo taas normivauhdilla ja nyt meni aikasta suoraankin, lihapullanpalaset aiheuttivat inhottavasti pyörimistä, mutta lähti kuitenkin jäljelle aika nätisti ja keppikin löytyi hienosti ihan itse. Eiköhän tämä taas tästä.